По принцип има ли далавера, търси човек в София, това заяви

...
По принцип има ли далавера, търси човек в София, това заяви
Коментари Харесай

Емил Димитров - Ревизоро: Има ли далавера, търси човек в София

По принцип има ли спекулация, търси човек в София, това заяви в " Денят стартира "

Емил Димитров, ръководител на Комисията за наблюдаване на приходните организации и битка със сивата стопанска система и контрабандата в 44-ото Народно заседание.

В момента половината гориво у нас отива за Украйна поради огромните доходи. Вървят украински камиони безусловно неизпрани.

" Капитан Андреево " е похищение на вниманието - един проблем, който преди доста години е трябвало да бъде решен, който е решен на 80%, би трябвало още 20 да се реши. В един миг някой взема решение да пренареди играчите на границата и по тази причина в този момент е цялото похищение на внимание ".

Според него би трябвало страната да упражнява надзор, само че на всички места в Европа компании упражняват този надзор, а страната управлява тях.

" Проблемът е, че имаш конструкция, която работи много време и даже Европа не е намерила нарушавания в тях и внезапно решаваш да ги пренаредиш. А това, че ние сме граница на Европейски Съюз и влизат доста артикули и това какъв документ ще издадеш и по какъв начин ще ги допуснеш в Европа е значимо. В последна сметка се оказа, че има един пиар - за похищение на вниманието ", означи Емил Димитров.

И акцентира, че всяко държавно управление е пленник на митници, граници, данъчна администрация, случили се при предходното. Посочи, че не пази компанията, която е била и тази, която вероятно желае да встъпи, споделя, че работата може да се усъвършенства, само че не на правилото " дайте да махна вас, с цел да дойда аз ".

Емил Димитров сподели, че има случаи на камиони, които са дошли в Лондон, без да са регистрирани там, а са минали през България, доста от тези случаи се проверяват.

По думите му за последната година и половина в държавната администрация идват нови хора, уволняват старите. И това става от политическите централи.

" В последна сметка качествените хора напущат системата, усещат се афектирани и след това не желаят да се върнат ", сподели още Емил Димитров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР